zondag 28 september 2014

zuiders

Qua training een weekje om snel te vergeten. Op andere fronten daarentegen een leuk intermezzo:

Eerst 2 dagen met de collega's op werk 2-daagse in de Gaume (ten zuiden van de Ardennen rond de Semois). Daar één looptraining kunnen doen met redelijk wat hoogtemeters.

Daarna de vlieger erop naar daar ...

Waar de sinaasappelen groeien in de gloeiend hete zon

En ...

Waar de rode rozen bloeien aan de rand van je balkon


De liefhebbers van het Vlaamse levenslied weten nu zeker waar ik geweest ben: Valencia!!!!
Zalige city trip met mijn madam. Nogal veel genoten van de Zuiderse wijnen, de cocktail Agua de Valencia en .... het lekkere eten. Ik zal morgenvroeg eens op de weegschal gaan staan om de ravage op te meten.
In Valencia enkel op zaterdag eens 9 km gelopen langs het strand, en daarna 15 minuutjes core stability.
Vandaag zondag de week afgesloten met nog eens 45 minuten core stability.

2 keer lopen, 2 keer core stability: je zou het een recuperatieweek kunnen noemen, maar zelfs dat is te veel eer: gewoon een week de remmen los....

maandag 22 september 2014

minder maar goed

Ik zit nu in 2 à 3 weken waarin veel trainen toch iets minder evident is. Dus al bij al vallen die 8 uur van deze week nog goed mee.
Zowel bij fietsen als bij lopen zat er bovendien al een kwaliteitstraining bij. Zwemmen is jammer genoeg niet gelukt deze week. En volgende week ook niet. Echt jammer, want ik zal daarna terug efkes moeten wennen.







Even de twee trainingen hoofdtrainingen er uit lichten:

Maandag gestart met een tempo run, die er als volgt uitzag:

3 km WU
2 km HEXT - LT (4:26; 4:22)
1 km EXT
2 km LT (4:33; 4:38)
1 km EXT
2 km INT (4:19; 4:22)
CD


En zondag geëindigd met een solo Ardennenrit van 83,5 km met 1229 hoogtemeters. In d'Ardennen rijden vind ik altijd zalig. Zelfs toen ik tussen kilometer 10 en 20 op een enorme plensbui werd getrakteerd, bleef ik met een brede smile rondrijden. d'Ardennen, een schone minnares.

zondag 14 september 2014

week 4: basis


In week 4 dreigde ik af te stevenen op 10 uur training, maar ... net niet. Afgesloten met een rustig weekend met daarin enkel een kort ritje en een sessie core stability.


Nogal tevreden over mijn zwemtrainingen deze week: er begint panache in te komen, en ik haal vlot 100m en 200m tijden die onder het tempo 2:00/100m liggen. Al moet ik zeggen dat ik deze week 2 keer in een 25m bad heb moeten zwemmen en daarin liggen de tijden sowieso iets beter. Maar toch...ik begin te voelen dat ik sneller dan vorige jaren terug op een redelijk aanvaardbaar niveau zal zitten.

Fietsen was zeer rustig deze week. Allemaal extensief gereden - puur basis gelegd. Eén langere rit van 80 km en voor de rest twee korte.

Deze week wel de loopkilometers opgedreven. Van 20km de vorige 2 weken naar nu 28 km. Schoon onderverdeeld in één korte recuptraining (6 km die ik samen met Robben gelopen heb op maandag, 11,8 km/u), één langere extensieve duurloop (bijna 12 km aan 12,5 km/u) en dan een tempoloop (10 km aan 13,2 km/u).

Wekelijkse kost zijn ondertussen de core stability oefeningen geworden. Deze week opnieuw 2 keer gedaan - 2 keer een sessie van 40 à 45 minuten.

Opvallend is eigenlijk mijn gewicht. Waar ik vorige jaren in deze fase mijn best moest doen om onder de 75 kg te duiken, zit ik nu vlotjes rond de 72 kg. Ik ben veel minder bijgekomen in deze zomerperiode dan vorige jaren. Dat traint natuurlijk wel vlotter. Geen klagen tot nu toe dus.




zondag 7 september 2014

week 3: dagelijks bezig


't Gaat goed. Ik heb er al geen probleem meer mee om dagelijks te trainen. 't Is al helemaal terug een gewoonte geworden.

Dit heb ik deze week gedaan:


8 trainingen dus, samen goed voor 8u40m.

2 * Core stability : ik voel dat ik snel terug krachtiger buik- en rugspieren begin te krijgen.
1 * Swim: hier heb ik vrijdag een zwemtraining moeten schrappen, ik had te veel werk. Jammer want maandag had ik voor het eerst een ietwat beter gevoel in het water, en ik had er graag op verder gebouwd. Maar nu ik 6 dagen uit het water gebleven ben, vrees ik morgen weer te liggen krasselen in het water
3 * Bike: 2 korte en 1 langere van bijna 80 km.
2 * Run: ik moet er bij neerleggen dat mijn tempo's gevoelig trager zijn nu. Volgende week best nog gewoon wat basis leggen. Nog even wachten om er blokken in te steken.

Maar ondertussen is het van dattum: de facebook-berichten "ik ben ingeschreven voor een Ironman" vliegen me rond de oren. Frankfurt, Zurich, Lanzarote, Kopenhagen, .... ze passeren allemaal de revue. Hoezeer ik het iedereen gun, en zelfs mensen graag aanzet om het te proberen (deze week drie uur ervaringen uitgewisseld bij een glas rosé met Pascale en Benjamin die waarschijnlijk volgend jaar in Zûrich hun 1e Ironman zullen lopen), het doet me telkens weer een klein beetje pijn als ik die plannen lees. Ik besef nu steeds meer hoe zeer dat Ironman-verhaal niet alleen een belangrijk deel van mijn leven is gaan innemen, maar ook een deel van mijn identiteit is gaan vormen. En da's lastig om opzij te schuiven.

Maar laten we maar vooral genieten van de trainingen. De rest wijst zichzelf uit.

Verder wil ik nog even 2 prestaties om U tegen te zeggen in de verf zetten:
- Norbert Hallemeesch is in augustus 1e geworden in de leeftijdscategorie 65-70 op Ironman Kopenhagen, en heeft zich zo gekwalificeerd voor Hawaïi in oktober. Respect Norbert!
- En vandaag is team mate Seppe Odeyn 4e geworden op het WK lange afstandsduatlon in Zofingen. Zeer sterk Seppe!

Ciao en tot volgende week