maandag 24 november 2014

week 13 - 14: virus


Even off line geweest, niet alleen op deze blog maar ook in 't echt: in week 13 een griepvirus opgelopen en het recupereren ervan liep niet over een leien dakje.




ik was dus aan een stevig weekje begonnen in week 13. Op de zondag van week 14 was daar la niks meer van te merken: het eerste loopje na de ziekte was een kleine ramp. Hartslag 140 om 12,4 km/u te halen. pfff.

Ik zal in week 15 rustig de motor weer op gang moeten trekken. Niet te intensief trainen, gewone basistrainingen. Allejuppaah





maandag 10 november 2014

week 12 : kort maar goed

Eigenlijk heb ik deze week niet zoveel trainingsuren geklopt, maar toch heb ik goed getraind.




Even op een rijtje:

SWIM: De eerste zwemtraining van de week was afzien. Bovendien lag ik in dezelfde baan als Mieke Suys, en die ... suisde me vanzelfsprekend voorbij. DE tweede zwemtraining ging veel beter. Ik had panache, en ik voelde dat mijn core stability er veel beter uitkomt als ik beter op mijn roll let.

BIKE: nauwelijks op de fiets gezeten (dat resulteert vanzelf in minder trainingsuren natuurlijk). Enkel op maandag op de spinningfiets, direct voor een les met 8 * 4 min in de zone 121 - 138

RUN: 2 looptrainingen aan een goed tempo. Op woensdag een free run. Ik was mijn hartslagmeter vergeten, dus dacht: warm je de eerste 2 km wat op en loop daarna zoals het voelt: dat werd tempo 13,6 km. Op zondag liep ik dan nog een extensieve duurloop aan 13,2 km/u. Wohow!

Maar de grootste kick kreeg ik van Bart, bij wie ik een test aflegde voor de spinninglessen. Die test is super goed. Aan overslapgpols trap ik 311 watt, oftewel 4,32 watt per kg lichaamsgewicht. Ik kom als een machine uit mijn 2 Ironman jaren, mag ik wel zeggen.
Maar ... er is een maar.... boven de overslagpols, heb ik slechts een kleine trainingszone, zit ik iets te snel aan mijn plafond. Kortom, het gevaar dat ik een diesel wordt is groot, zeker gezien mijn leeftijd. In dit sabbatjaar zou het dus ideaal zijn om aan mijn snelheid te werken.  En dat was nu net wat ik van plan was, kortere wedstrijden voorbereiden via snelheidswerk. Bart vertelde me dat ik gerust in januari/februari daar al mee mag beginnen. Mijn basisvorm is zo goed, mijn fundament is zo sterk dat ik dat niet snel zal kapot trainen, vertelde Bart. Leuk om te horen, en een tof plan.



zondag 2 november 2014

week 11: mijn geliefde Ardennen


Als ik in de Ardennen aankom, heb ik altijd zo'n grote glimlach op mijn gezicht. Ik geniet er altijd met volle teugen van. Deze week nog 4 dagen daar vertoefd en dan terug naar huis. Meer dan 9U getraind en dat heeft vooral met de drie loop- en drie fietstrainingen te maken.



De fietsrit op dinsdag was niet van de poes: hij was slechts 72 km lang, maar was wel goed voor bijna 1400 hoogtemeters. Thuisgekomen heb ik zowel vrijdag als zaterdag 48 km gebold, telkens vlak en extensief. Met gemiddeldes van 28,5 en 29,3 km/u heb ik het gevoel veel kracht in de benen te hebben.

Op maandag en donderdag ook 2 zware looptrainingen afgewerkt in de Ardennen. Ook daar goed voorzien van hoogtemeters. Zondag dan thuis nog eens een langere extensieve duurloop van 13 km afgewerkt.

Schoon weekske. Morgen begin ik ook met elke week één spinning-sessie in te schuiven. Lastig maar super-nuttig, heb ik vorig jaar mogen vaststellen.

Oh ja, voor ik het vergeet, mijn eerste wedstrijd van 2015 is vastgelegd: 14 juni La Roche 111. Qua hoogtemeters zal dat ook niet van de poes zijn.
Train ze!