dinsdag 23 december 2014

week 18: flop + race

Wat een flopweek. Helemaal in beslag genomen door werk en verbouwingen moest ik training na training annuleren, en er bleef uiteindelijk niet veel over:



Maar op zondagavond stond de midwinternachtrun in Gent gepland. In den donker door de kleine steegjes in Gent een race lopen. Eens kijken wat dat geeft.
Maar .... 4000 inschrijvingen, compleet onordelijke manier om startorde te bepalen (er stonden op de voorste rijen mensen die nog geen 10 km per uur liepen). Ik stond niet goed opgesteld dus (20e rij zowat), bottleneck bij de start (de vogels waren al geen vliegen van in 't begin), en de laatste 3 km dubbelden we de laatste pelotons al. Continu proberen een doorgang te vinden terwijl hordes lopers de volledige weg bezetten. Op een bepaald moment zelfs in de file moeten staan om een smal brugje over te schuifelen. Ja dat parcours was echt niet ideaal om 4000 lopers 2 keer 5 km over te jagen. Jammer.

Toch nog een mooie 48e plaats in een degelijke 39m33s. Ik zeker niks onder de 38 minuten in de benen zondag, maar iets tussen de 38:00 en 38:30 moet zeker te doen geweest zijn. Soit, eerste keer diep gegaan dit seizoen, want gemiddelde hartslag was 172, max hartslag 183. Heavy stuff!


zondag 14 december 2014

week 17: tempowerk


Deze week zat er al redelijk wat tempowerk in het schema.


Op maandag een spinningles met voor het eerst ook stukken in weerstand. Acht keer volgende blok gefietst: 4 min INT - 2 min EXT - 3 min WEERSTAND - 1 min EXT
Donderdag een duurloop boven het uur met 1 keer 2 km hoog extensief/laag intensief.
Zaterdag eindelijk nog eens buiten op twee wielen. 2u30min solorit met de laatste 3 kwartier in de intensieve zone. Zonder veel gevlam toch moeiteloos een moyenne van 29 km/u. Als ik hier op kan verder bouwen wil ik echt een toptijd rijden in La Roche.
Vandaag zondag heb ik mijn duurloop afgesloten met een sprint bergop van 400 meter.

Het pijnpunt blijft hetzelfde. Ik zwem te weinig. Eén keer in de week is niet genoeg, maar ja .....
In mijn core stability ben ik nu meer en meer krachtwerk aan het steken.

Ja, het loopt niet slecht voor een tussenseizoen.

maandag 8 december 2014

week 16 : Adieu Vos

Mooie trainingsweek deze.


Mijn hartslagen liggen nog steeds wat te hoog bij het lopen, maar dat komt beetje per beetje goed. Als ik zo naar het overzicht hierboven kijk, heb ik toch 2 keer zeer vroeg in de ochtend moeten lopen om aan mijn loopkilometertjes te komen.
Het fietsen en het zwemmen staan eigenlijk op een iets te laag pitje. Eén fiets- en één zwemtraining extra zouden ideaal zijn, maar de tijd ontbreekt voorlopig. De spinninglessen zullen vanaf volgende week wel een stukje zwaarder worden. Die van deze week was er eentje met 5 * (4 min INT - 2 min  EXT - 3 min INT - 1 min EXT). Vanaf nu zullen er ook stukken in weerstand bij zitten.

Zaterdag had ik een blanco dag qua training. Afscheid nemen van Vos, één van de meest verbindende figuren van Gent, was belangrijker... veel belangrijker. Van sommige mensen zijn er gewoon veel te weinig. Vos was er zo één.

maandag 1 december 2014

week 15: rustig opbouwen


Na zo'n week ziekte heb ik zeer rustig opgebouwd. Hartslagen liggen sowieso iets te hoog nu.
Een weekje van een kleine 6 uur, niets speciaals dus.


3 keer gelopen, 2 keer gezwommen, 2 keer kracht & core en slechts 1 keer gefietst. De winterkledij voor op de fiets ligt klaar. 't Zal friskes worden. : )