donderdag 26 maart 2015

Vlammen en rusten


Deze week toch een paar keer gevlamd, deze keer niet in het fietsen maar in het lopen.

Dinsdag een training van 17 km aan 13,8 km/u. da's absoluut geen onaardig trainingstempo en heeft vooral te maken met een paar blokjes in de intensieve zone. En de 2e looptraining op vrijdag was er één met 6 keer een snelle 500m. Ik liep daar vlot tempo's van 17 km/u. Ook niet onaardig.

De woensdagtraining op zaterdag was dan weer een regelrechte flop. 100 km zitten sterven van de kou op mijn velo. 6 graden, grijs en een strakke noordenwind, het leek nergens op de voorspelde 16 graden en lentezon. Het Meetjesland kon me die dag niet bekoren. Ik heb daarna nog dagen met een kouwelijk gevoel rondgelopen. Was een beetje underdressed op woensdag.




In het weekend ben ik dan gestart met 4 dagen rust. Daarna nog één trainingsblok en dan staat het Europees Kampioenschap duatlon op het programma. Ook al vrees ik dat er zoveel toppers zullen zijn, dat ik zwaar ga afzien, toch kijk ik er naar uit om eindelijk eens de Belgische kleuren te kunnen verdedigen. Later hierover meer details.



maandag 16 maart 2015

Een beetje meer, een beetje anders, een beetje beter


De vorige trainingsweek was een heel mooie. Er zat zowat van alles in, en door de zaterdagtraining heb ik twee screenshots nodig om dat te tonen. : )




Die zaterdag was dus een specialeke. De duatlon-modus aangezet met 4 km run - 30 km Bike - 4 km run - 30 km bike en 4 km run.
de eerste run was een opwarmer, maar de 2e en middenste heb ik gelopen aan 15 km/u en in de laatste liep ik eerst 3 kilmoter tussen 15 en 16,5 km/u om dan de laatste kilometer uit te lopen. Op zo'n momenten voel je je echt wel atleet. Zeker als je ondertussen ook voor de eerste keer weer de tijdritfiets hebt van stal gehaald. Genieten!

In het fietsen heb ik ook op maandag een heel zware training gedaan. Bart bleef ons maar bestoken met de intensieve zone, 75 minuten aan één stuk door. De volgende morgen voelde de benen redelijk suf aan, moet ik toegeven.
Maar op woensdag gooide ik er al een lange trainingsrit van 4u tegenaan.

Ik heb ook het zwemmen weer opgepikt, en dat ging beter dan voorzien.

Bij het lopen heb ik naast de zotte toestanden op zaterdag één rustige loop gedaan op maandag, en één extensieve tempoloop aan 13,4 km/u op vrijdag.

Heel tevreden over deze week van bijna 12u30m. Nog van dattum....





zondag 8 maart 2015

Rustweek


Ondanks de rustweek, na de duatlon van Melle vorige week en de crash, heb ik toch 10 uur getraind.

Dat heeft vooral te maken met de nadruk op fietsen in deze rustweek.

De eerste 2 dagen heb ik de wonden laten genezen door enkel core stability oefeningen te doen.
Daarna op woensdag een korte test op de fiets gedaan, en dat lukte aardig. Dat was al wat ik nodig had om op donderdag direct een rit van 100 km te rijden.
Vrijdag dan 2 goede looptrainingen gedaan, om zaterdag terug de fiets op te springen en de Vlaamse Ardennen in te trekken.
En dan op zondag de week afsluiten zoals ik hem begonnen was: met core stability.















Na de rustweek vlieg ik er nu terug in. De wonden ozuden nu bovendien voldoende moeten genezen zijn om terug te kunnen zwemmen.
Nog 1 maand en we trekken naar het EK duatlon in Horst.