zondag 27 september 2015

Hallelujah


Hallelujah!
Wat ben ik blij, morgen begint het trainingsseizoen terug. Heb daarnet mijn schema voor volgende week gemaakt en alleen dat al was een plezier.
Ik heb er dus heel veel zin in.

Twee nieuwigheden vergeleken met vorige jaren:
1. IK start met echte zwemlessen. Frederic Ghys van Happy Flow is de man waar ik op reken om me wat vlotter door het water te leren klieven. IK begin er volgende week direct aan.
2. Het is de eerste keer in al die jaren, denk ik, dat ik in het tussenseizoen niet gelopen heb. Van de loopvorm zal er dus veel verloren zijn. Ik zal helemaal aan de basis moeten starten. Ik moet wel zeggen dat mijn voetblessure beter en beter lijkt te genezen.  voel dat het rusten echt wel geholpen heeft. Hopelijk blijft dat zo als ik de looptrainingen aanvat. Woensdag nog een behandeling bij de kinesist, en pas in het tweede deel van de week begin ik voorzichtig te lopen. Cross fingers!

Maar vooral .... hallelujah, we mogen terug aan de bak!!

Hier nog even een blik op mijn laatste rustweek.


dinsdag 22 september 2015

ouwe mens

't Is definitief nu, denk ik, ik ben n'een ouwe mens. Vorige week bij dokter geweest voor mijn linker enkel, die toch nog niet aanvoelt zoals het zou moeten zijn. Dan naar de foto's en de echo, en het verdict in het verslag was: "inzettende lichte anterieure tibiotalaire impingement alsook lichte degeneratieve rondom de mediale en laterale malleolus".
Nou moe, gelukkig verwoordde de arts die de echo nam het in voor mij meer verstaanbare termen: "meneer, 't is beginnende artrose". Duidelijke communicatie: I love it! Maar 't blijft toch efkes slikken: 't is niet veel maar er is dus lichte slijtage aan het kraakbeen in mijn enkelgewricht, en daardoor zit er ook water in mijn enkel.

Wat nu? De kinesist die de enkel weer moet losmaken, dan oefeningen opstarten, en volgende week - bij het begin van het trainingsseizoen zal ik zeer rustig moeten beginnen met lopen. Als ik dan nog tegenreactie krijg, zal er een gel moeten ingespoten worden die mijn kraakbeen weer effen zet.

Zoals ik al zei: ik word een ouwe mens.

Voor de rest heb ik vorige week nauwelijks getraind: 1 keer op de fiets, 1 keer core stability. Ik heb het druk met mijn job, en met de opstart van mijn coachingproject, en met naar de dokter te gaan dus, en had dit weekend ook een zwaar feestje.
Nu nog 1 week rust, en dan starten we er terug aan. Ik kijk er naar uit.



maandag 14 september 2015

gemis en discipline

Ik durf bijna niet tellen hoe kort Deinze nog maar geleden is, want ik moet nu al zeggen dat ik het dagelijks trainen enorm mis. De verslaving wordt dus jaar na jaar erger.



Dat dit bovenstaande schema mijn trainingskes voor deze week weergeeft, is dus een verregaande vorm van periodieke onthouding, die veel discipline vraagt. : ) Ik heb mezelf voorgenomen dat ik nog 2 weken die discipline ga proberen vertonen, maar vanaf maandag 28 september laat ik me weer schandalig overvloedig gaan. Seizoen 2015/2016 begint op 28 september dus. Nog 14 keer slapen. : p

Je zal gemerkt hebben dat ik niet loop, da's enkel omdat ik mijn voetblessure laat genezen. Het gaat beetje per beetje beter, maar als het niet volledig vanzelf goedkomt, zal ik deze week toch eens een doktersbezoek moeten inplannen.

Nieuwigheid is dat ik dit jaar in de voorbereiding 4 à 5 privé-zwemlessen ga nemen. Maar daar vertel ik volgende weken wel meer over.
Nog een nieuwigheid in 2016 is dat ik voor het eerste een wedstrijd doe, waarbij in de zee moet gezwommen worden. De 70.3 Mallorca wordt voor mij dus toch nog een beetje een stap in het onbekende.

maandag 7 september 2015

bewijsmateriaal

Voor wie niet gelooft dat ik het kan, me inhouden om te trainen: 't is zeer goed gelukt vorige week. Ziehier het bewijsmateriaal:


1u21min19sec gesport vorige week. Da's echt heeeeeeeeel weinig zulle. Ik denk dat ik hiermee een persoonlijk record breek. : )