zondag 28 augustus 2016

gewicht, ambitie en dromen


Off season is opnieuw een gevecht met mijn gewicht geworden. Ik heb zo één fetisj -boven de 75 kg is not done! En dat lukt me net: ik bevind me ergens tussen 74 en 74,5 kg nu. Dat gevecht heb ik dus op punten gewonnen.

Ik ben wel bezig gebleven in augustus, maar de trio triatlon Berlare waarin ik zo snel heb proberen lopen dat ik door een kramp heb moeten lopen, heeft me wel met een contractuur in de hamstrings opgezadeld. Ik heb dus ook het lopen wat op een lager pitje dan voorzien moeten zetten.

Zo zag augustus er uit




Op 't eerste zicht valt dat nog redelijk mee.
Maar het fietsen was vooral zeer kort, en het ging eerder om mijn vrouw begeleiden die ik eindelijk in de klikpedalen en dus op de fiets gekregen heb.
En voor wie goed opgelet heeft, er is een kleurtje niet vertegenwoordigd deze maand (en dat kleurtje was ook in juli afwezig): inderdaad - het oranje van het zwemmen. Dat wordt baksteenslag volgende week de eerste keer terug in het zwembad. : )

Volgende week?
Inderdaad, volgende week. Ik ga op mijn gemakske weer beginnen. In het lopen heb ik een doel, de halve marathon rond het Donkmeer in Berlare op 1 november. In het fietsen en het zwemmen is het zaak om terug op de rails te geraken.

In 2017 komen er dus een paar duatlon-wedstrijden op mijn agenda, maar komt er ook weer een Ironman op het programma. De beslissing over welke wedstrijd het wordt, neem ik ergens in september als ik alles zowat op een rijtje gezet heb met mijn gezin.
En er is ook net een transfer gebeurd: na vele leuke jaren bij Flemish Triatlon Team (dikke merci aan Stefaan Devliegere), heb ik nu toch weer goesting in een team mét groepstrainingen.Ik ben super blij dat ik terug kan aansluiten bij mijn vroegere team, Mr T triatlonteam uit Gent.

Op lange termijn? Ik zeg altijd dat er een verschil is tussen ambities en dromen. Dromen lijken onbereikbaar, het is de max om ze na te jagen, maar als je ze niet kan halen, blijkt altijd dat de jacht toch mooier was dan de vangst. Dromen mogen dus onbereikbaar lijken. Ambities wil je écht kost wat kost waarmaken.
En de ambitie blijft hetzelfde: blijven genieten van deze schitterende sport op een gedreven en gezonde manier. De dromen? Heb je even? Podium op een BK of EK in duatlon, deelname aan het WK duatlon in één van de volgende 5 jaren, en ..... natuurlijk de ultieme droom .... kwalificatie voor het WK Ironman in Hawaïi.