zondag 30 oktober 2016

week 7, 8 en 9: no water

Even geen tijd gehad om deze blog aan te vullen, maar gelukkig wel tijd gehad om te trainen. Binnen 2 dagen loop ik de halve marathon in Berlare, een wedstrijd die ik aankruiste omdat er deze keer te veel tijd zou zitten tussen mijn seizoen 2016 en seizoen 2017. Het heeft er wel voor gezorgd dat ik pittigere en vooral langere looptrainingen gelopen heb in deze periode van het jaar, dus dat heeft wel gewerkt. Ik heb op zich wel te weinig kilometers in de benen om een top halve marathon te lopen, maar ik verwacht wel nog een redelijke tijd. Daarna ga ik in november qua lopen wel eens wat meer gewone basistrainingen inlassen.

Ik heb de laatste weken bewust niet gezwommen. Na mijn halve marathon ga ik definitief van start met mijn zwemtrainingen.

Ook op de fiets voel ik beterschap, ik deed al een paar zeer interessante trainingen op mijn rollen, en heb ik ook 2 langere herfsttrainingen achter de rug.
Ja, het voelt wel goed. Ik kijk uit naar seizoen 2017. Gérardmer is geboekt, Alpe d'Huez is beslist maar inschrijving moet nog gebeuren via mijn nieuw/oud triatlonteam Mr T Gent. Ik voelde me vorige vrijdag op de ledenvergadering al direct helemaal welkom. Veel bekende gezichten, super!

Voor mei en juni ben ik op zoek naar wat duatlons uit de Power-man stal. 



 
 Volgende week staat volledig in het teken van de halve van Berlare (1 november), daarna 2 dagen Ardennenpret met mijn petekindje, en dan begint de voorbereiding op seizoen 2017 definitief.

zondag 9 oktober 2016

week 5 en 6: slepen


Het sleept wel wat aan deze weken, en dan bedoel ik vooral mijn verkoudheid. Telkens ik denk er vanaf te zijn, heb ik toch weer ergens in 'den trok' gezeten blijkbaar, en komt er weer zo'n vervelend hoestje de kop insteken. Voor ik het weet zit ik dan weer met een verkodheid inclusief een snothoofd en wat minder energie. Desalniettemin is er wel goesting om te trainen, en deed ik nog niet al te veel uren maar wel deftige trainingen. Dit zijn de schema's van de laatste 2 weken:















Een paar opmerkelijke trainingen:

Densitiy Doomsday dat is deze,

en die heb ik dus maandag 30 minuten volgehouden, dan was 't vet wel van de soep

De tempo run van woensdag met 3 * 2 km tussen de 14 en 15 km/u, en op zondag de lange run van 16 km met de laatste 6 km rond de 14 km/u. Ook hier sleept het een beetje: de contractuur in de hamstrings geraakt er niet echt volledig uit, waardoor ik niet de looptrainingen kan doen die nodig zijn om op 1 november een straffe halve marathon te lopen in Berlare. Ik zal er zeker niet top zijn. Ik denk dat ik het tempo van de halve marathons in Mallorca en Luxemburg (telkens op het einde van een halve Ironman) niet zal kunnen halen, ook al moet ik in Berlare niet op voorhand zwemmen en fietsen.

Ik begin ook meer een meer op de rollen te trainen. Met mijn Wahoo Kickr smart trainer en de app Trainerroad kan ik echt heel degelijke trainingen afwerken. Die van zaterdag (één uur nadat ik terugkwam van drie dagen Londen met mijn vrouw), om 21u30 's avonds en net als ik begon te kijken naar Ironman Hawaïi, was toch een speciale: er zaten 7 20 seconden sprints in aan 480 watt. Hell yeah!