zondag 2 juli 2017

week 44: valkuilen vermijden

Deze fase van het seizoen is er één die bezaaid ligt met valkuilen. Je bent in vorm, alles loopt lekker. En dat is nu net de bron van die valkuilen. Het gevaar is dat je elke training wil tonen wat er in zit. Dat je per sé die goede vorm wil tonen. Of dat je elke training op zoek gaat naar de bevestiging dat het nog goed zit. Dat je probeert te tonen hoe hard je wel kan trainen. Je lichaam krijgt onvoldoende recuperatie in dat geval, en zonder dat je het beseft (want je voelt je heel sterk), ben je je zachtjesaan kapot aan het trainen. En op d-day, de dag van de wedstrijd, blijkt het vat eigenlijk al leeg te zijn.
Dus probeer ik in deze fase heel bewust te werk te gaan. Er zitten stevige harde trainingen in het programma. Maar ze worden afgewisseld met trainingen waarin je niet alle uit de kast moet halen.

Zo zat mijn week in elkaar






- De pittige dagen: maandag en woensdag
- Gemiddeld lastige dagen: vrijdag en zaterdag
- De rustige dagen: dinsdag, donderdag en zondag

en dus niet: 7 pittige dagen

Voor wie goed opgelet heeft: inderdaad, 3 keer gezwommen deze week. Eindelijk nog eens. En die van vrijdag was een goede, met 10 keer een pittige 100m tussen 1:50 en 1:53.

Woensdag kan zelfs een echte triatlondag genoemd worden: 's ochtends 2 km zwemmen, en dan  in de namiddag een korte namiddagrit aan 33,6 km/u direct gevolgd door een looptraining aan 14 km/u.

Zaterdag ben ik in Nederland gaan fietsen. De eerste 25 kilometer veel pech gehad, maar dan heerlijk kunnen cruisen op fantastische fietsaccomodatie.

De volgende week ga ik het eerst een paar dagen rustiger aan doen. Na deze recuperatie zijn we al aan de laatste trainingsblok voor Alpe d'Huez toe. Het zal plots heel snel gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten