woensdag 1 april 2015

Windsurfing


DEze week stond helemaal in het teken van de stage van Tritraining in Zeeland. Iets om naar uit te kijken, maar hoe dichterbij de stage kwam hoe duidelijker het werd dat we uitzonderlijke weersomstandigheden zouden moeten trotseren. Uitzonderlijke slechte dus ... ze gaven enorm veel regen en 7 beaufort westenwind. Oh my God!
Het werd dan ook een stage met hindernissen, maar eind goed al goed, heelhuids thuisgekomen.

In de zaterdagriit van 160 km had ik goede benen, behalve de laatste 10-15 km. Dit zijn dan ook afstanden die in mijn overgangsseizoen niet of nauwelijks op de menukaart (zullen) staan. Op zondag waren de omstandigheden helemaal knettergek. De rit werd sowieso al ingekort omwille van het gevaar op de Zeelandbrug. Maar toen we na 15 km Vlissingen passeerden en we al 15 km in de gietende regen gereden hadden, besloot ik onderdak te zoeken in een herberg in Vlisisngen, en het risico op ziekte of valpartijen niet te lopen. De grens tussen sissy-gedrag en gezond verstand is soms dun.

Na de overtocht met de ganse bende naar Breskens, besloot de ganse groep in deze demonische omstandigheden in rechte lijn naar eindstation Oedelem te rijden. Nou ja, in rechte lijn? Met 7 beaufort zijwind was er niet echt sprake van rechte lijnen. Hoe wij ons op onze fiets hebben kunnen houden in die omstandigheden, was echt niet normaal. We bleven mooi bij elkaar, en probeerden het op één of andere manier veilig te houden, en zoveel mogelijk in waaier te rijden.Ondertussen ontweken hier en daar wat losgerukte takken op het wegdek. Memorabel.


Maar ook in de week al wat leuke trainingen gedaan:
- op maandag bijvoorbeeld een ritje met de tijdritfiets aan 32 km/u (nochtans redelijk ingehouden)
- op woensdag een berezware (en laatste spinningles)
- en op vrijdag (net voor de stage) een looptraining aan 13,6 km/u

Nog 2 weken voor het EK duatlon in Horst. Trainen, Scheire, trainen....!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten