zaterdag 28 juni 2014

bezig blijven

De tapering moet zowat de meest verwarrende periode zijn in je seizoen. Je bent er zo gewoon aan geraakt om dagelijks je lichaam onder druk te zetten, dat je een beetje een vreemd gevoel krijgt van het lanterfanten in deze periode. Gevolg: je voelt je een beetje log, een beetje lui, een beetje richtingloos. En vooral je mist de bijna dagelijkse - mentaal niet onbelangrijke - bevestiging dat je echt in vorm bent. Bevestiging die je haalt uit je trainingen.

Volgens mij is dit de reden waarom mensen tijdens het taperen fouten beginnen te maken, en hun training weer beginnen op te drijven. Om dat wat lome gevoel te verdrijven, en/of om opnieuw bevestiging te krijgen van die topvorm. Terwijl ik er van overtuigd ben dat je lichaam nu vooral veel rust nodig heeft.
Anderzijds is zowat iedereen het erover eens dat je niet mag stoppen met trainen. Je moet je lichaam blijven herinneren aan wat je het 11 maanden aan een stuk hebt aangeleerd: zwemmen, fietsen en lopen. Kortom, je zorgt voor wat lichamelijke bezigheidstherapie om het geheugen van je spieren op te frissen. : )

Zoals het volgende:

VRIJDAG RUN 0:36:22; 8 km; 13,2 km/u (tempo 4:32); gem HSL 124; max HSL 145 

Yep, gemiddelde hartslag 124. Zzzzzzzzzz

ZATERDAG BIKE 2:15:22; 73,2 km; 32,6 km/u; gem HSL 116; max HSL 151

Morgen eens 't water in springen zeker?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten